Ezt érdemes megjegyezni a gázpisztolyról

Gázpisztoly választék

Egyre többet hallani azokról a bizonyos gázfegyverekről és riasztó pisztolyokról, amelyek halálos sérülést nem okoznak, azonban arra képesek, hogy megvédjék az embert. A gázpisztoly működési elve teljesen megegyezik az azonos elven funkcionáló, éles típusokéval.

Sőt, a felépítés is megegyező, egy különbséget leszámítva. Az eltérést az a kis eszköz, komponens adja, amelyik nem engedi, hogy szilárd lövedék kijusson a gázpisztoly csövén. Ettől eltekintve a fegyver markolatában található a tár, ami az esetek döntő többségében hét darab töltény befogadására képes. Akárcsak az éles változatoknál, így a gázpisztoly esetében is az első lövést követően csak akkor használható tovább az eszköz, ha a tulajdonos azt csőre tölti.

Ehhez nem kell mást tenni, mint a szánt hátra húzni, ugyanis ezáltal a hátrasikló szán felhúzza a kakast, és így megfeszül a kakas rugója. A gázpisztoly helyretoló rugója által kifejtett erő az, amelyik a lövedék kijutását lehetővé teszi. Ez a modell már Magyarországon is nagyon elterjedtnek mondható, sokan rendelkeznek vele.