Disznóperzselés után: mi kell az állat feldolgozásához?

Böllér szerszámok

Aki volt már valaha disznóvágáson, az tudja, hogy hatalmas munkát igényel egy sertés feldolgozása. Profi gépek és eszközök kellenek hozzá, különben nem lesz sikeres a szalonna, a kolbász és a hurka előállítása. A böllér szerszámok beszerzése nem túl nehéz feladat, hiszen már az interneten is le lehet adni a rendelést. Például, a résztvevők számától függően, egészen biztosan szükség lesz éles késekre. Mivel a munka igazán hosszadalmas, ezért egy fenőacél segítségével gondoskodni kell az élezésről.

Így sokkal gyorsabb lehet a feldolgozás. Nem árt, ha kéznél van egy csontfűrész a részek lefejtéséhez. Szintén hasznos lehet egy éles bárd. A böllér szerszámok között ott kell legyen a hurka- és kolbásztöltő gép, hiszen nélküle teljesen ellehetetlenül a finomságok elkészítése. A húskeverő segítségével sokkal egyszerűbb feladatnak bizonyul majd a hozzávalók összekeverése. Természetesen szükség lesz a húsdarálóra, sőt, előre meg kell venni a fűszereket a megfelelő ízesítéshez. Nem jelent problémát, ha valaki nem szeretné mindegyiket külön adagolni a húsba, hiszen kész fűszerkeverékek megvásárlására is lehetőség nyílik.

A böllér szerszámokon kívül kell még egy hőmérő is, amivel némileg könnyebb lehet a munka. Nem szabad megfeledkezni a klipszek, illetve a klipszelő fogó beszerzéséről sem. Ezzel sok bosszúságtól kímélhetik meg magukat a háziak. Nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő belek kiválasztására, hiszen a hurka és a kolbász kizárólag így lesz tökéletes. A böllér szerszámok között szerepel még a bordakihúzó, illetve az ehhez való penge. A kiegészítő termékek között felbukkan még a sertés orrfogó és a kábító pisztoly.

A gépek kínálatában ott van a zsír- és töpörtyűkinyomó. A feldolgozás során nagy hasznát lehet venni a különféle méretben kapható kampónak és a fűzőtűnek. A böllér szerszámokon túl, érdemes még hangsúlyt fektetni a vérpor, illetve a műanyag zacskók beszerzésére, de jól jöhet a böködő tű és a tőkekefe is. A rendelés korrekt árért cserébe lehetséges a webáruházban, tehát itt érdemes leadni a megrendelést.