A zajszintmérő érzékeli a kellemetlen hangokat

Minden hangot érzékel

Nem is gondolnánk, hogy milyen magas zajszennyezés vesz körül minket nap mint nap. A zajszintmérő reálisan képes megjeleníteni a kellemetlen hangok által gerjesztett zajokat.

Van egy bizonyos határérték, ami felett már zavaróan hatnak ránk a hangok, legyen szó a legkellemesebb dallamról is. A különböző gépek körbevesznek minket, amiknek már megszoktuk teljesen a hangjait és feltűnik, amikor csend vesz körbe minket.

A zajszintmérő megméri, hogy otthonunk valóban olyan csendes-e, mint érezzük. Sőt, még a szomszédból átszűrődő kellemetlen zajok is lemérhetőek, ezzel pedig bizonyítani tudjuk, ha esetleg csendháborítás történik, mert a hatóságok csak egy bizonyos decibel felett járnak el ebben az ügyben, amikor már elviselhetetlennek számítanak a hangok.

A mindennapi stressz egyik támpillérje a zajos környezet, ami lehet munkahely is, de még rosszabb, hogyha otthon nem tudunk pihenni emiatt. A zajszintmérő megállapítja a zavaró hangok erősségét és ezeknek az információknak a tudatában hatékonyabban fogunk csendesebb otthont kialakítani.