A teljesen télálló indián banán

Indián banán

Milyen jó is lenne, ha itthon, a magyar kertekben is teremne finom banán! Akár a sajátunkban is. Erre lehetőséget az indián banán fa adhat. Nos, a klasszikus banán termesztésére nem igazán van lehetőség, hiszen nem éppen a mi klímánkat szereti, de az indián típus tökéletesen tud alkalmazkodni hazánk éghajlatához is.

Nevezhetnénk hamis banánnak, mivel megjelenésében nem hasonlít a banánra, azonban ízben nagyon is. Nem ez az egyetlen közös pont a két gyümölcsben. Mindkettő rendkívül gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, valamint nagyon tápláló. Az indián banán azonban teljesen télálló, így ha figyelünk néhány részletre, egy csodálatos, egzotikus fával gazdagodhatunk, amely fantasztikus terméssel és gyönyörű lombkoronával kápráztat el bennünket.

Hogy mik azok a részletek, amikre figyelni kell az indián banán tartásával kapcsolatban? Ültessük semleges vagy enyhén savanyú, jó vízáteresztő képességű talajba, és fiatal korában öntözzük rendszeresen. Ezt a pár szabályt betartva, finom és tápláló termésre számíthatunk az első 3-4 év után.