A PMS szindróma megkeseríti a nők életét

PMS szindróma

Sokan azt gondolják, hogy a menstruáció időszaka okozza a legtöbb gondot egy nő életében. Pedig ez nem feltétlenül igaz, hiszen a vérzés előtt jelentkező PMS szindróma sokkal zavaróbb. Sajnos a hormonok játéka miatt, ilyenkor a nők gyakran érzik magukat ingerültebbnek vagy szomorúbbnak.

Az is gyakori, hogy valaki állandó éhségérzetről számol be. A PMS szindróma következtében jelentkezhet mellfeszülés, illetve hasfájás is. A hölgyek egyes esetekben azt is megemlítik, hogy szinte semmilyen energiájuk nincs a mindennapi feladataik elvégzéséhez.

A tüneteket az is súlyosbítja, hogy a menstruáció előtt nehezebb az alvás. Persze olyanok is akadnak, akik pont az ellenkezőjéről számolnak be, hiszen alig tudnak kikelni az ágyból. A PMS szindróma kellemetlen tünetei enyhíthetők a peakshop.hu szakértői szerint.

Jó, ha a hölgyek sportolnak egy kicsit, illetve vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó készítményeket szednek. Érdemes inkább az egészséges ételeket előnyben részesíteniük. A koffein, a só és a zsír fogyasztását mellőzniük kell.