A lakáshitel igénylésének procedúrája

Lakáshitel igénylés

Ismerik azt a filmbéli vagy reklámbeli jelenetet, amikor a banki kölcsön igényléséhez egy papírt aláfirkant a szereplő, és máris mosolyogva tér ki az épületből a kért összeggel a kártyáján. Egy valódi lakáshitel lekérésénél ez nem megy ennyire zökkenőmentesen. És ezt csak az tudja, akinek már volt dolga ilyenfajta hitellel.

Először is, a bankba nem csak egyszer kell elmenni a kéréssel, hogy lakáshitelt szeretne valaki igényelni, hanem többször is vissza kell térnie olyan dokumentumokkal, amelyek igazolják, hogy valóban hitelképes a kérvényező. Ezt követően az eladó és a vásárló között hivatalos úton több papírköteget kell intézni.

Ezután pedig leadják magát a kérvényt az összegről a kiválasztott ingatlan hivatalos papírjaival együtt. A lakáshitel összege pedig az elbírálás után kerül rá az eladó számlájára úgy, hogy azzal a vásárló valójában nem is találkozik. Ehhez a procedúrához pedig nem egy-két papírt kell majd aláírnia, hanem egy egész sort. Ezért aki bizonytalan, kérjen meg egy független tanácsadót.